Μαθήματα

POLE DANCE ATTITUDE

META-MORPHOSIS DANCE COMPANY

Βρείτε μας στο Facebook:

Μαθήματα

MODERN / CONTEMPORARY, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ, LIFT, CONTACT:

CONTEMPORARYΜάθημα ελεύθερης έκφρασης και προσδιοριζόμενο από τον καθηγητή όπου μαθαίνουμε, την επαφή και να συντονιζόμαστε με έναν παρτενέρ (contact), τα σηκώματα (lift), την θεατρικότητα και επίσης να χορογραφούμε θεματικά (αυτοσχεδιασμός). Αυτό το είδος αποσυνδέεται τους κλασσικούς κωδικούς του χορού. Επιδιώκει αυτό που λέμε "οργανική κίνησή" (προέρχεται από το κέντρο του σώματος) αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής ενεργείας οπού όλο το σώμα συμμετέχει. Ένα παιχνίδι με πτώσεις, εμπλοκές, διακοπείς μέσα στην κίνηση, τινάγματα, ορμές βημάτων, παρορμητικές κίνησης, αναστήματα και αναπηδήματα. Γεννήθηκε στης Ηνωμένες Πολιτείες στης αρχές του χχ αιώνα με MARTHA GRAHAM,LIMON,TED SHAWN,CUNNINGHAM... και με πολλούς άλλους μεγάλους χορογράφους έως και σήμερα. 
MODERN ISTD:

  MODERN ISTDΕίναι ιδανική μορφή χορού, όχι μόνο για τους μεγάλους, αλλά ειδικά για τα παιδιά, ακόμη και από 4 ετών. Τα παιδιά εκπαιδεύονται βάσει του διεθνούς συστήματος ISTD [Imperial Society of Teachers of Dancing]. Το ISTD ιδρύθηκε το 1924. Είναι μια από τις δυο μεγάλες επαγγελματικές ακαδημίες χορού του Λονδίνου, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αγγλίας. Οι σκοποί του ISTD είναι να ανεβάσει το επίπεδο και την εκπαίδευση του χορού τόσο στην παρουσίαση όσο και στον τρόπο διδασκαλίας.

 Ο τρόπος εκπαίδευσης για τα παιδιά έχει δημιουργηθεί και δομηθεί με σκοπό να καλλιεργήσει την αίσθηση σημαντικού επιτεύγματος τόσο στο παιδί που χορεύει για προσωπική του ευχαρίστηση όσο και σ' αυτό που επιθυμεί να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα σαν χορευτής, δάσκαλος χορού ή χορογράφος. Η εκπαίδευση από την προκαταρκτική μέχρι την 7η βαθμίδα αναπτύσσει προοδευτικά την τεχνική ικανότητα των παιδιών, παρέχοντας τους την αίσθηση του χορού συνδυασμένη με την φυσική χάρη, καθώς και την σχέση του με τη μουσική.
ΣΤΑΔΙΑ

 • GRADE 1
 • GRADE 2
 • GRADE 3
 • GRADE 4
 • GRADE 5
 • GRADE 6
 • INTERMEDIATE
 • ADVANCED 1
 • ADVANCED

   

BARRE A TERRE / PLACEMENT

BARRE A TERRE   Tα μαθήματα αυτά αφορούν την ακαδημαική κατάρτηση όσων επιθυμούν να     ασχοληθούν με τη διδασκαλία του χορού. Η εκπαίδευση των μαθητών στηρίζεται στις αρχές του συστήματος ISTD από εξειδικευμένους καθηγητές της ακαδημίας και αποσκοπεί στην εκμάθηνση της τεχνικής, της μουσικότητας , της χορευτικής πειθαρχίας και της αξίας της τέχνης του χορού. Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διδασκάλων της ακαδημίας εφ’ όσον καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εξετάσεων που λαμβάνουν χώρα δυο φορές τον χρόνο.


Τα δυο αυτά μαθήματά αρμόζουν στους νεαρούς μαθητές για την εκμάθηση του σώματος τους, την συντήρηση και την προετοιμασία του επαγγελματία. Ασκήσεις τεχνικής που εκτελούνται στο πάτωμα (Barre a Terre), στην μπάρα η στο κέντρο (Placement) βασιζόμενες στο γαλλικό σύστημα.

 

JAZZ / LYRIC'JAZZ / CABARET

  LYRICALΓια να καθοριστεί αυτό το είδος είναι καλό προς το παρών να βάλουμε
στην άκρη την μουσική jazz. Είναι μια δημοφιλή και εμπορική τέχνη που γεννιέται της συνθέσεις των αφρικάνικων τελετουργικών χορών και τον ευρωπαϊκών χορών, μείγμα εθνολογικού και κοινωνικού χορού. Η ορολογία του προέρχεται από διαφορετικές κουλτούρες, παιδείες, πολιτισμοί, τρέφεται από της τεχνικές βάσης του μπαλέτου, τα show dance (Broadway, revue, cabaret,TV) τον θεατρικό χορό (concert work), τον κοινωνικό χορό (ballroom) και επίσης από τους εθνικούς χορούς (African,Indian,Spanish...). Εκφράζει τον πόνο, την πίεση της σκλαβιάς, την παρωδία,την ευθυμία,χαρακτηρίζει την ελευθερία του ανθρώπου. Είναι γεμάτοι από διαμαρτυρία, ειρωνεία, επανάσταση και διεκδίκηση.
MODERN'JAZZ:

  modern jazz Ένας Συνδυασμός δυο  τεχνικών οπού μπερδεύονται αρμονικά το Jazz και το Modern.    
   Ελευθερία βημάτων και χορογραφιών.


Hip-Hop:

 
  HIP HOPΤο HIP HOP είναι ένα κίνημα δημιουργικό και πολιτιστικό (τρόπος ζωής) εμφανιζόμενο στης αρχές της δεκαετίας του 1970 στης Ηνωμένες Πολιτείες και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από τα "GΗΕTΤΟ'S" της Νέας Υόρκης. Είναι ένα μείγμα που δείχνει τον εορτασμό και την επιθετικότητά.

 


PILATES:

  PILATES BALLΜοναδικό σύστημά ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης που διαμορφώθηκε από τον Joseph H.Pilates πάνω από ενενήντα χρονιά πριν. Δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματός, χαρίζει ευλυγισία και ισορροπία, συντονίζει σώμα, μυαλό και δημιουργεί μια πιο χυτή σιλουέτα. Στο μάθημα χρησιμοποιούμε μεγάλες μπάλες και μικρές, λάστιχα και ειδικά όργανα. Διαρκεί 50 λεπτά με ασκήσεις που γυμνάζουν το σώμα έξυπνα και όχι σκληρά. Ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει αυτό το μάθημα είτε αρχάριος είτε προχωρημένος.

 
YOGA:

 yoga Ασκήσεις βασιζόμενες στην αναπνοή που βοηθούν στην ευλυγισία, στη μυική ενδυνάμωση και βελτιώνουν την σωματική και πνευματική υγεία.BREAK DANCE:


  BREAK DANCEΑναφορά στις βασικές αρχές του old school breakdance, συνδυασμός τεχνικής και αυτοσχεδιασμού με πρόθεση την αυθόρμητη δημιουργία κίνησης και διερεύνησης της προσωπικής ταυτότητας και χαρακτήρα.
  Ασκήσεις ανάλυσης τεχνικής και λεξιλογίου του χορού: up rocking-top rocks- footworks- freezes.
  Χρήση του ρυθμού, της ροής, του χώρου, των αισθήσεων και σύνθεση των βασικών κινήσεων του χορού με στόχο τη δημιουργία σόλο, ντουέτο καθώς και την ανάπτυξη προσωπικού τρόπου έκφρασης και κίνησης.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΉ (3-6 ΕΤΏΝ) Η ΠΑΙΔΙΚΌ Ι, ΠΑΙΔΙΚΌ (7-9 ΕΤΏΝ) II ,ΠΑΙΔΙΚΟ (10-13 ΕΤΩΝ) : HIP HOP / MODERN / JAZZ

 children Μέσω του χορού,τα παιδιά θα μάθουν να αποκτούν την αίσθηση: της ομαδικότητας και του ρυθμού, της μνήμης και της συγκέντρωσής, του σωματικού συντονισμού, της αυτοπεποίθησης και της εμπιστοσύνης, τους καλούς τρόπους και τον σεβασμό. Θα ανακαλύψουν έναν διαφορετικό και καινούργιο κόσμο, ο οποίος θα καλλιεργήσει την κουλτούρα τους και θα εμπλουτίσει το πνεύμα τους. Ο χορός, σε πιο νεαρή ηλικία, είναι ένα πραγματικά σημαντικό δώρο που μπορούνε οι γονείς να κάνουνε στο παιδί τους! Τα παιδιά και η έφηβοι θα ανακαλύψουν, μέσω του χορού, έναν τρόπο να διασκεδάζουν μαθαίνοντας την πειθαρχία του χορού.


POLE DANCE

POLE  Είναι ένα μίγμα χορού και γυμναστικής.
 Πρόκειται για έναν αισθησιακό χορό που αναδεικνύει το σώμα της γυναίκας και το γυμνάζει ταυτόχρονα .. δεν είναι όμως αναγκαστικά ο στόχος . είναι πραγματικά δυναμικός , ολόκληρο το σώμα συμμετέχει , δουλεύει την ευελιξία και τονώνει το μυϊκό σύστημα, ενισχύει το πάνω μέρος του σώματος, τους κοιλιακούς και όλη τη λεκάνη.
  Πράγματι, ώμοι , πλάτη, κοιλιακοί αλλά και γλουτιαίοι δουλεύουν συνεχώς, ακόμα και στην εκτελέσει τον πιο βασικών βημάτων του αρχάριου επιπέδου.
 
τοις περισσότερες φορές ήσαστε στον αέρα, ανεξάρτητα από το βάρος σας ή την ηλικία σας.
  Αλλά το καλύτερο είναι ότι, στα μαθήματα , αυτός ο αέρινος χορός είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικός και πραγματικά διασκεδαστικός .